foto's: Marjolein Schalk

foto's: Marjolein Schalk

Studio De Leijer

Wij zijn Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk. We vormen samen Studio De Leijer, gespecialiseerd in illustratie, strip en (animatie)film. We maakten De Eefje Wentelteefje TV Show, een 17-delige televisieserie voor VPRO's Villa Achterwerk.

Met Micha Wertheim maakten we het kinderboek Hoe Lima een lekke band kreeg. In 2013 verscheen Niemand de deur uit! Vakantieboek voor thuisblijvers, waar Marjolein en Jeroen samen de teksten en illustraties voor maakten. Uitgeverij De Harmonie geeft onze boeken uit.

Jeroen geeft een dag in de week les in grafiek op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Ook treedt hij op met diverse voorstellingen en maakt hij autonoom werk. Op zijn site www.jeroendeleijer.nl vind je meer info.
Marjolein heeft ook een eigen site en vult regelmatig haar blog met nieuwe tekeningen en schetsen. Daarnaast is ze actief als hoofdredacteur en Risoprinter voor Wobby.club.

Sinds maart 2015 zijn Jeroen en Marjolein i.s.m. S.L. Trumpstein een nieuw, onafhankelijk blad begonnen: Wobby, gedrukt op onze eigen Risograph duplicator. Het verschijnt 4 x per jaar en voor elk nieuw Wobby-nummer wordt het collectief aangevuld met gasttekenaars en -schrijvers.

Wij werken en wonen samen met onze twee kinderen in Tilburg.

Contact:

Tel: 013 5369887 | Mobiel: 06 22379379

info@studiodeleijer.nl

Wij zijn een klein beetje actief op social media

Bericht:

Stuur ons een bericht als je meer informatie wilt over wat wij maken, of wanneer je een opdracht voor ons hebt. Dat vinden wij best wel leuk of zo.